Крадци посегнаха на възрастни хора в Първомай и Хисарско

Автор: Plovdiv Now 9481
Крадци посегнаха на възрастни хора в Първомай и Хисарско

Задържаха рецидивист в Първомай, опитал се да се укрие след поредното посегателство. Около 7.30 ч. вчера в районното управление постъпил сигнал за кражба от адрес на възрастно семейство.

Според първоначалната информация половин час по-рано домакинята излязла на двора, за да провери защо кучето им лае продължително и там заварила непознат мъж, който побягнал. Впоследствие обитателите на къщата установили, че от коридора липсват две портмонета с пари и лични документи.

Сформираната оперативна група започнала работа по „горещи следи“, а описанието на предполагаемия извършител било разпространено до всички патрули в града. Скоро въпросният мъж бил забелязан в покрайнините на квартал „Дебър“, но при вида на униформените побягнал, насочвайки се към гъста гориста местност. При организираните заградителни действия е заловен и след кратка съпротива от негова страна - отведен с белезници в полицейския арест.

Снета е самоличността му – 45-годишен от Пещера, с богато криминално досие и присъди. У него са намерени откраднатите около 650 лева и документи за самоличност.  По случая е образувано досъдебно производство.

По идентичен сигнал за домова кражба вчера незабавна реакция последвала и от криминалисти на РУ-Хисаря. Самотно живеещ пенсионер от село Кръстевич се оплакал, че сутринта,  докато отсъствал за кратко от дома си, му били откраднати 600 лева.

При огледа е установено, че посегателството е извършено след счупване на прозорец, а иззетите доказателства насочили разследващите към техен 47-годишен познайник, многократно осъждан. При задържането мъжът направил самопризнания за стореното. Срещу него е започнато бързо производство.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина