Кметовете на Хисаря и Садово с медали „75 години от победата над фашизма”

Автор: Plovdiv Now 7212
Кметовете на Хисаря и Садово с медали „75 години от победата над фашизма”

Съюзът на ветераните от войните в България връчи днес медали „75 години от победата над фашизма”. Тържествената церемония се състоя в сградата на Областната управа в Пловдив.

Медали получиха Кметовете на общините Хисаря и Садово инж. Пенка  Ганева и Димитър Здравков, както и областния управител Дани Каназирева, на  генерал-майор Явор Матеев - командир на СКСО и началник на Пловдивския гарнизон. 

Медал беше връчен и на бившия кмет на Първомай и представител на „Тракия-икономическа зона - Пловдив" Ангел Папазов и на 82-годишната Мария Главчева - председател на организацията на ветераните в Хисаря.

Отличията се присъждат по решение на Централния управителен съвет на СВВБ и бяха връчени от члена на ИБ на ЦУС на СВВБ Атанас Хаджиев. По думите му в областта ветераните от войните са все по-малко и са на възраст от 95 до 105 години. Той подчерта, че жеста е израз на благодарност от всички тях за помощта, която им е оказвана през годините.

Кметовете на Садово и Хисаря приеха медалите, като подчертаха, че ще продължат да помагат на организациите по места.

Като наследник на ветерани Ангел Папазов също заяви своята ангажираност към организацията.

"Докато сме живи, докато дишаме, ще работим". С тези думи прие отличието Мария Главчева от Общинския съвет на ветераните в Хисаря.

Областният управител Дани Каназирева благодари за признанието и допълни: "За мен е огромна чест. В мое лице имате не само партньор, а и приятел“

Ген.-майор Явор Матеев подчерта, че това признание е преди всичко и задължение за съвместна работа и през следващите години  и  го оценява по достойнство.

 

 

 

Подобни новини

musana

Chestito

04:21, 10.10.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина