Истински айляк на спа в Хисаря

Автор: Plovdiv Now   34210
Истински айляк на спа в Хисаря

В град Хисаря хотелите са резервирани почти на сто процента за следващите два месеца. Докато някои родни курорти се оплакват от загуби заради кризата, то балканското градче успява да отбележи ръст на приходите от туризъм. От общинската администрация се надяват с преместването на Министерството по туризъм в Пловдив, потокът от туристи да се увеличи.

В град Хисаря се намира най-голямата римска стена, запазена до наши дни. Курортът е желан заради многобройните спа центрове с минерална вода и чистия въздух. В района на градчето няма нито едно производствено предприятие и това помага за чистата околна среда.

Хисаря е атрактивен преди всичко със своите минерални извори, които са открити преди 1700 години, Хисаря е и спа център още от времето, когато римските императори са открили лечебните свойства на минералната вода.

Хотелите едва побират големия поток от туристи, който иска да си отдъхне в Хисаря. Басейни на открито и закрито, джакузита, парни бани и сауни са само част от екстрите за посетителите.

Легловата база е средно заета 50% годишно, което за този тип курорти е много добре и разбира се увеличаваме постоянно ефективността”, разказа Ники Крушовски – управител на хотел в Хисаря.

Градът е известен и с чешмите, от които тече гореща минерална вода.

По време на празниците на град Хисар, местната управа стартира кампания за събиране на средства, с които ще се възстановят стенописите на Колонадата в града. Предвидени са различни спортни събития, кулинарни състезания и нощно къпане.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина