Дават под наем общинска минерална баня в Хисаря, построена върху римска от ІІ-VІ век

Автор: Plovdiv Now 16189
Дават под наем общинска минерална баня в Хисаря, построена върху римска от ІІ-VІ век

Общинската минерална баня "Русалка" в Хисаря ще бъде отдадена под наем. Това е решил вчера общинският съвет по предложение на кмета на община Хисаря. Друг старейшина е предложил да бъде отдадена и общинската „Момина баня“, но предложението е отпаднало, съобщава pbnovini.com.

„Русалка” е най-старата обществена баня в Хисаря, тя построена върху основите на римска баня от II-IV век. Температурата на минералната вода, която ползва е 37 градуса и е полезна за лечението за опорно-двигателния апарат, има женско  и мъжко отделение.

Предишният наемател е върнал ключовете за обекта, защото банята се оказала нерентабилна. Бизнесът вървял добре през летния сезон, когато в града има много почиващи в частните квартири. Но през зимата клиентите намалявали значително. Имало проблеми и с температурата на минералната вода, която през зимата била с няколко градуса по-ниска. Това също било причина за по-малкия брой посещения в студения сезон.

През последните 10-15 г. стопанисването на обществените бани на Хисаря периодично създава проблеми.  Сега общината поддържа две от тях - старата „Момина баня” и „Банчето” в квартал „Миромир

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина