Данъчните удариха спа комплекс в Хисаря, собственост на голяма пловдивска империя! Разпродават го

Автор: Виктория Петрова 10732
Данъчните удариха спа комплекс в Хисаря, собственост на голяма пловдивска империя! Разпродават го

Над половината от апартаментите и студиата в спа хотел "С comfort" в Хисаря са пуснати на тайни търгове от Националната агенция по приходите. Причината за продажбата на имотите, които до момента функционират като наемни на цени между 90 и 170 лева за нощувка, са неизплатените дългове към държавната хазна от страна на собственика на сградата - пловдивската империя "Сиенит". 

Хотелът се управлява от "Форего Пропърти Мениджмънт" ЕООД чрез договор за менажиране срещу заплащане, сключен със собственика - "Сиенит инвест" ООД. Капитал на дружеството е в размер на 400 хиляди лева и е разпределен в ръцете на Пламен Панчев, Валентин Кънчев и "Сиенит Холдинг" АД. През 2017 заради множество запори от банки, контрагенти по изпълнителни дела и данъчни неуредици, "Сиенит инвест" ООД е преобразувана на акционерно дружество със същото име, ала част от имотите остават запорирани в дружеството с ограничена отговорност. 

Уелнес комплексът е поредната жертва във финансовите военни одисеи на строителния и инвестиционен мощен конгломерат, разпознаваем като основоположник на "Тракия икономическа зона". Огромните дългове на холдинга към НАП датират от 2013 година, а постепенно се натрупват и задължения към различни доставчици и партньорски фирми. Според данни на Агенцията по вписванията само три от фирмите от кръга дължат на хазната около 11,5 милиона лева - Сиенит инвест /354 560 лв/, Сиенит - механизация и автотранспорт  /5 027 685 лв/ и Сиенит АД /6 142 003 лв/.

Притиснати от търговете за разпродаване на имуществото, обявени през февруари тази година, от дружеството започнали да изплащат на вноски натрупаните данъци. През лятото обаче траншовете отново са преустановени, което води до нови 9 търга. 

Оферти за закупуване на обектите в хотела ще бъдат приемани от 28 август, а ако процедурата не бъда спряна с изплащане на необходимите средства за заличаване на целия дълг от страна на собственика, се очаква търгът за продажба да се проведе на 12 септември.

Останали в активите на длъжника, които са на тезгяха, са 9 от общо 15 апартамента и студиа в хотела, който разполага с голяма спа зона. Те са с квадратура от 40 до 65 кв.м., с общи части от хотела, а първоначалната им тръгжна цена варира между 44 хил. и 80 хил. лева. 

В началото на тази година хотелът има проблем и с Басейнова дирекция заради използването на минерални води при изтекъл договор, ала се разминават с глоба от 3000 лева, която в последствие е намалена на 500 лева. Това обаче представлява минимален проблем предвид угрозата над половината от апартаментите в хотела да преминат в ръцете на нови собственици. 

Хотелът продължава да функционира към днешна дата и дори има десетки резервации за летния и началото на есенния сезон. От фирмата, която го управлява - "Форего Пропърти Мениджмънт", посочиха, че нямат педстава за продажбата на по-голямата част от ваканционния имот, който стопанисват. 

Междувременно частни съдебни изпълнители продължават да инициират търгове за разпродажба на основната база на „Сиенит“ в индустриалната зона на Пловдив, като търсените суми са за около 4 милиона лева.

Повече вижте тук:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина