80 деца се включват в голям футболен турнир в Хисаря днес

Автор: Plovdiv Now 5301
80 деца се включват в голям футболен турнир в Хисаря днес

Футболен клуб Хисаря организира първия футболен турнир за най-малките деца „Голямата лига на малките играчи“. Участие ще вземат над 80 деца, както от детските градини, така и деца, родени през 2016/2017/2018 година, трениращи към ФК Хисаря. Отборите ще играят срещу връстници от Карлово, Сопот и Пловдив.

Турнирът ще се проведе на стадион „Крепост“ на 10 септември (неделя) от 10:00 ч. Изненадата на турнира ще бъде организираната среща с известния спортен журналист и коментатор Никола Ибришимов. Работил за Българска национална телевизия и част от екипа на най-гледания европейски спортен телевизионен канал Eurosport, коментирал едни от най-големите спортни събития – световни и европейски първенства по футбол, летни и зимни Олимпийски игри, тенис турнири. Никола Ибришимов ще разкаже на децата за майсторлъка в спортния коментар, каква е тръпката да коментираш финал на футболния Мондиал и колко много усилия се полагат при подготовката за едно коментарно студио, за да си подготвен какво можеш да очакваш в конкретния мач.

Малко хора знаят, че когато един коментатор седне да коментира мача, зад него стоят много, много, много часове предварителна подготовка и не става дума за това само да познаваш футболистите. Как преминава един работен ден на спортен журналист и какъв е пътят до мечтаната професия ще имат възможност да научат децата по време на срещата, а също и да зададат своите въпроси към Никола Ибришимов.

За всички участници по време на турнира ще бъде осигурена вода и храна. А за доброто настроение на децата ще се погрижат младежите от клуб „Иноватор“ и популярните и обичани герои Спондж Боб и Мини Маус.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина