5 години от смъртта на 20-годишния Иво от Хисаря, делото е прекратено

Автор: Plovdiv Now 23978
5 години от смъртта на 20-годишния Иво от Хисаря, делото е прекратено

Тази година ще изминат пет години от смъртта на 20-годишния Иво от Хисаря, който загуби живота си при скокове от скали край Созопол. Делото е прекратено и няма доказателства за убийство, а като причина за смъртта на Иво се посочва „удавяне”.

Бащата на момчето – Таньо се свърза с TrafficNews, за да разкаже неговата гледна точка относно случилото се. Според него синът му не е починал от удавяне. Той смята, че причината за фаталния инцидент е друга и случаят е потулен. Бащата на Иво смята, че приятел на сина му е скочил върху него и вследствие на това е загинал.

Въпреки това делото е прекратено, а родителите му споделят, че вече са нямали сили да обжалват, защото каквото и да направят най-скъпото им няма как се върне.

Разминават се разказите на свидетелите и никой не признава какво точно се е случило. Казаха, че имат снимки, а в хода на делото ги изтриха. Разбира се не твърдя, че действието на приятеля на Иво е било умишлено, може и течението да го е завлякло, но най ми е жал, че свидетелите не можаха да признаят какво се случи с момчето ми”, сподели бащата на Иво.

Инцидентът стана на 8 август вечерта на нос Агалина край Созопол. Иво шофирал автомобила, с който той и негови подпийнали приятели са отишли на скалите, за да скачат във водата. От компанията, само Иво не бил употребил алкохол. Първоначалната информация по случая беше, че групата направила няколко скока, а при последния 20-годишното момче от Хисаря загубило съзнание и потънало. Впоследствие тялото му било търсено два дни и бе намерено на рожденния ден на баща му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина