За първи път: Фестивалът на ароматите и вкусната храна събра хора от цялата страна в Брезово

Автор: Plovdiv Now 3192
За първи път: Фестивалът на ароматите и вкусната храна събра хора от цялата страна в Брезово

Първият Фестивал на ароматите и вкусната храна беше открит на 7-ми юни в Брезово с базар за биологични и натурални продукти. Участници от цялата страна представиха богат асортимент, включващ козметични продукти, парфюми, етерични масла, различни видове мед и пчелни продукти, зеленчуци и плодове, био сладка, конфитюри, рачели, продукти от телешко месо и млечни продукти, слънчогледови семена, билки, селекция от различни вина и много други интересни изделия.

“Силно вярвам, че марката “Био Брезово”, която представяме тук, ще стане синоним на най-висок стандарт и гарант за качество в областта на био земеделието и че със съвместни ваши усилия и на нас, като ръководство на общината, ще можем да я развием и популяризираме. За нашата община са типични и характерни етерично-маслените култури, плодовете и зеленчуците, животновъдството и пчеларството и отглеждането на диворастящи билки и гъби, а от марката могат да се възползват също къщи за гости и ресторанти в района на Брезово, ако използват продукти, отгледани по биологичен начин. По този начин ще затворим кръга био земеделие и туризъм”, бяха част от думите на кмета на община Брезово инж. Калин Калапанков, който откри бизнес форума “Био Брезово”.
Форумът събра над 50 участници, част от които представители на Аграрен университет - Пловдив, народни представители, представители на местния бизнес и областта и земеделски производители. Гост беше и Зара Клисурова - производител и председател на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури в България, която се занимава със земеделие от 43 години. В дискусията бяха обсъдени възможностите за инвестиции в община Брезово, а част от участниците представиха своята дейност с презентация.

Програмата продължи с танцови и музикални изпълнения, като бе открита от самодейния местен състав “Вито хоро” и детския колектив към читалището в град Хисаря. На сцената след тях излезе голямата българска певица Бинка Добрева, дамите от струнен квартет “Интро”, познатите на всички младежи латино-регетон дуетът Торино и Пашата, певицата Десислава и завърши с фолклорни изпълнения на оркестър “Славяни”. Водещ на цялото събитие беше Александър Александров - Алекс.

В началото на празничната програма кметът на община Брезово инж. Калин Калапанков даде старт на забавната фиеста и пожела винаги да вижда в Брезово хилядите хора, които се събраха в града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина