Тръгва родолюбивият поход „Последният път на Хаджи Димитър“

Автор: Plovdiv Now 10564
Тръгва родолюбивият поход „Последният път на Хаджи Димитър“

Националният туристически поход „Последният път на Хаджи Димитър“ по повод 155 години от подвига на четата на Хаджи Димитър е част от Националния календарен план за 2023 на Българския туристически съюз (БТС).

Ще се проведе от 03.08.2023 г. /четвъртък/ до 05.08.2023 г. /събота/, в района на Стара планина, Розовата долина и Средна гора по следния маршрут: връх Бузлуджа, с. Енина, с. Виден, с. Турия, връх Къдрафил над с. Свежен.

Походът има за цел да запознае участниците в него и обществеността с последните дни от живота на Хаджи Димитър, като се премине по маршрута, по който останалите живи четници след битката на Бузлуджа са пренесли на носилка ранения си войвода до връх Къдрафил.

Организаторите поемат организационните разходи и вътрешния транспорт. Другите разходи са за сметка на участниците или изпращащите ги организации. Всеки участник си осигурява храна, напитки, лекарства и туристическа застраховка, покриваща периода на похода.

Участниците следва да са екипирани с подходящо облекло и обувки според сезона. Да осигурят индивидуалното си бивачно оборудване.

Подробен план на похода можете да откриете тук: https://visit-brezovo.bg/hd/

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина