Решават съдбата на Александър, застрелял жена си в Пъдарско, в края на ноември

Автор: Plovdiv Now 9481
Решават съдбата на Александър, застрелял жена си в Пъдарско, в края на ноември

Автор: Георги Тошев

Вчерашното дело в Пловдивския окръжен съд срещу Александър Пашов от Пъдарско, който застреля съпругата си Фанка Ангелова в главата, а след това зарови тялото ѝ, пропадна. Причината е, че в залата не се яви един от съдебните заседатели. Така заседанието се отложи за 28 ноември, когато се очаква да бъде решена и съдбата на обвиняемия, научи trafficnews.bg.

Престъплението стана на 25 ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско. Пашов е обвинен в това, че умишлено е умъртвил 28-годишната Фанка, като убийството е извършено предумишлено.

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, за които нямал разрешително.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това го заровил в необитаем двор.  След издирване на жертвата тялото й бе открито няколко дни по-късно, а след това Александър бе задържан.

Срещу Александър Пашов  е повдигнато обвинение и за това, че е придобил и е държал огнестрелно оръжие – боен пистолет и боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение .

Към момента мъжът е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. За това престъпление Александър може да получи от 10 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 

Снимка: Денят на престъплението

Снимка: Докато се провеждаха огледи в къщата на Александър Пашов и имота на баба му

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина