Прокуратурата иска по-висока присъда за Александър, застрелял и заровил Фани от Пъдарско

Автор: Plovdiv Now 4731
Прокуратурата иска по-висока присъда за Александър, застрелял и заровил Фани от Пъдарско

Автор: Наталия Грозева

Прокуратурата поиска по-висока присъда за Александър Пашов, който застреля в главата и зарови жена си Фани от Пъдарско. Окръжен съд Пловдив наложи наказание на мъжа от 16 години затвор при първоначален строг режим, след като призна вината си. Това обаче не се хареса на близките на убитата, както и на държавното обвинение. По тази причина вчера се проведе заседание пред Апелативен съд-Пловдив, а прокуратурата пожела присъдата на Пашов да се измени в 18 години лишаване от свобода, пише trafficnews.bg.

Спрямо Александър Пашов бяха повдигнати две престъпления- че умишлено е умъртвил 28-годишната майка на децата му, като убийството е извършено предумишлено и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, за да убие жена си. Вчера той беше доведен в съдебната зала с белезници,  роднините му също присъстваха, както  и 15-годишният син на починалата и обвиняемия. Апелативна прокуратура поиска от съда да допусне обвиняемия за повторен разпит, защото пред Окръжен съд не е разказал нищо конкретно за убийството, а само за отношенията си с Фанка.

Пашов обаче не пожела да свидетелства и затова съдът прочете разпита му, който е дал по време на досъдебното производство. От него стана ясно, че Пашов е правил опити за самоубийство.

Грижа се сам за двете ми деца. На два пъти правих опити за самоубийство, след като Фани ни заряза. Исках да се пробода в сърцето пред работата й, но тя ме спря и ме прегърна, каза, че ме обича. Вторият случай беше около 10 дни след това. Отидох в плевнята и си сложих въже, но детето ми ме спря.

След като ме заряза Фани беше и с други мъже, а децата не искаха да я виждат, защото им се подиграваха, че майка им ги е зарязала. После близки на Фанка ме заплашваха. Заради отправените заплахи реших да си закупя пистолета. Имаше случаи , в които тя нарочно ми казваше за връзките си. Един ден се събудих рано и ме налегнаха лоши мисли. Отидох да пресрещна Фанка , за да поговорим. Като я видях обаче, не знам какво ми стана и я застрелях в слепоочието. Издърпах тялото ѝ и го сложих в храстите. Хвърлих чантата ѝ в кладенец. Взех телефона ѝ и го счупих. Издърпах трупа до гробищата в една висока трева. След това видях една пристройка и сложих пистолета в найлонова чанта. След това легнах да спя, но бях притеснен, преоблякох се. Бях решил да отида и да скрия трупа на Фанка. Стигнах до гробищата взех трупа и го зарових в гараж на изоставен двор. Два дни криех случилото се. Съжалявам за извършеното. След това показах всичко на полицията.” Това е разказал пред разследващите обвиняемият Пашов.

След това защитата на пострадалото семейство на Фани поиска от магистратите разпит на свидетел, който не е бил свидетелствал до сега. Магистратите обаче сметнаха, че той не е нужен и затова не приеха искането.

Решението дали да бъде увеличено наказанието ще бъде оповестено в законовия срок.

Как се стигна до престъплението? 

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, за които нямал разрешително.

След издирване на жертвата тялото й бе открито няколко дни по-късно, а след това Александър бе задържан.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина