Проблемът с водата в Зелениково не е решен 100%, има ново усложнение

Автор: Plovdiv Now 14782
Проблемът с водата в Зелениково не е решен 100%, има ново усложнение

Проблемът с водата в пловдивското село Зелениково все още не е решен на сто процента. За това ни алармираха местните жители, които вече повече от месец нямат нормално водоподаване до домовете си.

Проблемът с водата беше констатиран на 18 юни тази година. След няколко седмици безводие, жителите излязоха на протест, блокираха главния път минаващ през селото и поискаха среща с кмета на Община Брезово Христо Енков и представители на пловдивското ВиК. Срещата се състоя на следващия ден като на нея присъства и гл. инж. на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов, пише trafficnews.bg.

Хората получиха уверение от Гълъбов, че проблемът с водата ще бъде решен до 15 юли, а дотогава поетапно ще се подава вода в селото. Енков от своя страна увери присъстващите, че ще помогне с какво може на ВиК и ще бъде на разположение при евентуални затруднения. Той обеща и да осигури налична техника и работна ръка, ако е необходима. Местни пък се заеха да изготвят списък с най-нуждаещите се и трудно подвижни хора, на които да бъде доставена вода да домовете.

Изкопните работи за подмяна на захранващото трасе от помпената станция до водопровода започнаха веднага, а общината осигури необходимия брой водоноски за битовите и питейни нужди на селото.

След като водоподаването към Зелениково поетапно беше възстановено, вчера беше констатиран нов проблем.

„В близост до селото има поставен метален шлюз, който към момента е затворен с чували с пясък и реката е преградена. По този начин се намалява количеството вода, което трябва да постъпи във водоема на селото и вместо това се отклонява към близкия язовир”, сподели Аргир Вълчев – общински съветник в Община Брезово и жител на Зелениково.

След направена проверка от общината и във връзка с докладна записка на кметския наместник е уведомена Басейнова дирекция и е сезирана районната прокуратура в Пловдив.

Според жителите на селото, ВиК са изпълнили обещанията си и нямат общо с нововъзникналия проблем. Същото коментира за медията ни и гл. инж. Антон Гълъбов, който потвърди, че работата е свършена на 90% , като остава поставянето на последни десет метра тръби.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина