Празнична програма в Брезово - шарене на яйца с восък, базар и великденска седянка

Автор: Plovdiv Now 14212
Празнична програма в Брезово - шарене на яйца с восък, базар и великденска седянка
С демонстрация на шарене на яйца с восък ще бъде дадено начало на великденските празници в Брезово.
 
На 13 април специално от София пристига доц. д-р Светла Ракшиева – учен етнолог от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която ще разкрие тайната на старата техника. Заедно с нея в работилницата ще се включат ученици и самодейци от общината.
 
На Велики четвъртък ще се състои и детската работилница за великденска украса. Посетителите на базара пред читалище „Отец Паисий - 1876 г.“ ще могат да разгледат и закупят празнични артикули и различни кулинарни изделия. Програмата за деня ще завърши с фолклорен концерт с участието на детски самодейни състави.
 
Навръх Възкресение, 17 април, на градския стадион празниците продължават с „Великденска седянка“ под звуците на оркестър „Млади тракийци“. Отец Младен от храм „Св. Димитър“ ще освети курбан за здраве, след което ще бъде раздадено агнешко с дроб сарма. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат фолклорни състави.
 
Желаещите да участват в конкурса „Най-интересно облекло с фолклорен мотив“, могат да се запишат на място. Планирани са още конкурси и състезания.
 
Източник: Община Брезово
 
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'w община брезово инч
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина