Поставят контейнер за разделно събиране на текстил и облекла в Брезово

Автор: Plovdiv Now 8987
Поставят контейнер за разделно събиране на текстил и облекла в Брезово
Контейнер за разделно събиране на текстил и облекла бе поставен днес в Брезово по инициатива на еколога на общината Пламен Изамски. Жители и гости на града ще могат да оставят за рециклиране своите стари дрехи, завеси, покривки, кърпи, хавлии, обувки, колани и домашен текстил в мобилния контейнер, който е разположен на Централния площад пред читалището, съобщават от Община Брезово.
 
Специализираният контейнер ще бъде поставян сезонно в определни периоди през годината. Той е изработен от метал и разполага с механизъм, който не позволява съдържанието му да бъде изваждано и разхвърляно наоколо. Текстилните продукти трябва да бъдат предавани чисти, в затворена торба с размер до 30х60х30 см. При достигане на максималния капацитет на контейнера, продуктите ще бъдат съхранявани в сградата на читалището.
 
Чрез разделно събиране на годни за употреба текстилни изделия се осигурява облекло и домашен текстил за хора в страни от Третия свят. Събраните продукти ще се транспортират от специализираните компании за третиране на текстилни отпадъци до техните площадки, на които се извършва сортиране.
 
„Вярвам, че това е стъпка към по-устойчив и екологичен начин на живот. Рециклирането изисква минимално количество ресурси и енергия, което прави този процес особено важен за опазването на природата.“ коментира екологът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина