„Последният път на Хаджи Димитър“ - походът ще почете 155 години от подвига на четата

Автор: Plovdiv Now 11856
„Последният път на Хаджи Димитър“ - походът ще почете 155 години от подвига на четата

Националният туристически поход „Последният път на Хаджи Димитър“ ще се случи и през 2023, когато се навършват 155 години от подвига на четата на Хаджи Димитър.

Събитието е част от Националния календарен план за 2022 г. за спортно-туристическа дейност на Българския туристически съюз. (БТС).

Ще се проведе от 3 до 5 август в района на Стара планина, Розовата долина и Средна гора по следния маршрут: връх Бузлуджа, с. Енина, с. Виден, с. Турия, връх Къдрафил над с. Свежен.

Походът има за цел да запознае участниците в него и обществеността с последните дни от живота на Хаджи Димитър, като се премине по маршрута, по който останалите живи четници след битката на Бузлуджа са пренесли на носилка ранения си войвода до връх Къдрафил.

Организаторите поемат организационните разходи и вътрешния транспорт. Другите разходи са за сметка на участниците или изпращащите ги организации. Всеки участник си осигурява храна, напитки и лекарства за похода.

Участниците следва да са екипирани с подходящо облекло и обувки според сезона. Да осигурят индивидуалното си бивачно оборудване.

Снимка: Посети Брезово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина