Първа копка дава старт на строежа на консервна фабрика в Брезово

Автор: Plovdiv Now 37164
Първа копка дава старт на строежа на консервна фабрика в Брезово

Официална първа копка ще се направи в Брезово, която ще даде старт на строежа на нова консервна фабрика. Събитието е утре, 25 ноември, от 13,00 часа, а мястото е на изхода на града по посока към село Чоба.

Финансирането е от Държавен фонд "Земеделие" по проект "Предприятия за преработка на селскостопанска продукция". Бенефициенти са Община Брезово и АПК Брезово.

Инвестицията е за над 3,44 млн. лева, като една част са субсидия, а друга - частно финансиране.

Припомняме, че Община Брезово разработи „Стратегията за ефективно местно развитие чрез активизиране на съществуващите териториални ресурси и в партньорство с местната общност, граждански структури и бизнес“.

"Неслучайно сме се ориентирали към тази зелена стратегия. Районът, който обхваща близо 450 кв. км. от Тракийското поле, е един от най-съхранените. При нас са едни от най-чистите кътчета в страната и Европа с кристален въздух и природа, особено около селата Златосел и Дондуково", каза кметът Христо Енков.

Стратегията за развитие предвижда в района да се изгради индустриален парк, в който да намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха. Производствата ще се координират от консултантски център, създаден съвместно с Аграрния университет в Пловдив.

Вижте повече информация за първата копка утре:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина