Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина в България

Автор: Plovdiv Now 10526
Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина в България

Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина в България този месец. Това е инициатива на Европейската комисия, която ще допринесе за новата европейска иновационна програма и нейното пилотно действие за изграждане на 100 регионални долини за дълбокотехнологични иновации. Целта е да се подкрепят малките и средни предприятия и да се увеличи икономическият ръст в съответните региони.

Брезово, със своето участие в проекта на НСОРБ “Растеж чрез активизиране на местния потенциал – GALOP”, реализира идеята на кмета Христо Енков за разработване на интегрирана стратегия за местно икономическо развитие, базирано на производство на биологично чиста и органична земеделска продукция, създаването на стандарт за качество „Био Брезово“ и изграждане на консултантски център за развитие на биоземеделие.

На 9 октомври в Аграрен Университет – Пловдив ще бъде учреден "Регионален хъб за биоикономика - Пловдив“, а на 13 октомври, министър-председателят ще открие събитието на програмата "Регионални иновационни долини за биоикономика и хранителни системи".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина