Община Брезово създава своя марка

Автор: Plovdiv Now 8075
Община Брезово създава своя марка
Община Брезово започва да налага марката „БИО БРЕЗОВО“. Това ще се случи чрез изпълнение на проект „Развитие, популяризиране и валоризация на икономическия потенциал на община Брезово чрез изработване, промотиране и налагане на марката „БИО БРЕЗОВО“, финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобряване включването на уязвими групи“.
 
Програмен оператор е Министерството на образованието и науката, с което кметът Христо Енков подписа договор. В управлението на програмата партньор на МОН от страните донори е Норвежката асоциация на местните и регионалните власти, а международна партньорска организация е Съветът на Европа. Основната цел на програмата е засилване на икономическото и социално сближаване, осигуряване на системен подход в местното развитие и намаляване на бедността чрез интегрирани мерки в сферата на образованието, осигуряването на заетост и здравеопазване.
 
Община Брезово ще изпълнява проекта съвместно с Аграрен университет-Пловдив. Споразумение за партньорство подписаха кметът Христо Енков и ректорът на висшето училище проф. д-р Христина Янчева.
 
Двете институции се споразумяха да работят заедно и по изпълнение на проект „Изграждане на консултативен център за биоземеделие, биоживотновъдство и пчеларство на територията на община Брезово“, финансиран също по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.
 
Източник: Община Брезово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина