Община Брезово подари дръвчета на училища и детски градини

Автор: Plovdiv Now 7980
Община Брезово подари дръвчета на училища и детски градини
Община Брезово закупи дръвчета на учебните заведения по повод Седмицата на гората и Световния ден на водата. В училищата на територията на общината ще бъдат организирани залесителни акции, при които учениците ще засадят получените фиданки кедър и дъб. Инициативата реализира ръководител ОГС Вили Бъчваров.
 
Началото на акцията бе дадена днес в село Борец. В ДГ „Роза“ бяха засадени атласки кедър и два дъба. Децата от трета сборна група активно се включиха, поливайки дръвчетата. За малчуганите бе интересно да научат от Вили Бъчваров, че в малките контейнери преди години е бил засаден жълъд, превърнал се в дъбовото дръвче, което виждат днес.
 
В НУ „Св. св. Кирил и Методий“ децата веднага разпознаха вида на иглолистното дръвче, което трябваше да засадят, тъй като се оказа любима тема от уроците по Човек и природа. На въпроса „Знаете ли как се отглежда едно дръвче?“ Дани от 3 клас бе категоричен: „Да, с обич!“. Всички ученици обещаха да полагат грижи за дръвчетата по график и да си разделят поравно задълженията за участие. От експерта Вили Бъчваров те научиха, че е най-добре фиданки да се засаждат в ранна пролет като сега.
 
На 23 март предстои да бъдат засадени дръвчета в село Стрелци, а следващата седмица – в детската градина и училищата в Брезово.
 
Източник: Община Брезово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина