Наградиха таланти от пленера по живопис в Брезово, посветен на Златю Бояджиев

Автор: Plovdiv Now 7752
Наградиха таланти от пленера по живопис в Брезово, посветен на Златю Бояджиев
С изложба и награждаване приключи младежкият пленер по живопис, който се проведе в Брезово по случай 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев. Участниците – млади таланти от Пловдив, Раковски и Брезово, бяха отличени в родната къща на художника, където твориха в продължение на три дни.
 
Компетентно жури, начело с художника Вихра Григорова, и членове - организационният секретар на фондация “Златю Бояджиев” Начко Пехливанов, главен специалист “Образование и култура” Антония Стоянова и секретар на сдружение “Родна къща Златю Бояджиев” и НЧ “Отец Паисий - 1876 г.” - Тони Шопова, оцени най-добрите рисунки и връчи седем награди.
 
Първото място бе за Рая Иванова, ученичка в ОУ “Гео Милев”, село Белозем. Две втори места и две трети бяха присъдени на учениците от Брезово и Пловдив Росица Паунова, Тони Катранджиев, Венета Велчева и Александра Ненова. Специални награди получиха Изабел Алексиева и Яна Ангелова.
 
С пожелание за съвместна работа занапред, заместник-кметът Петър Петров връчи благодарствени адреси на художника и ментор на участниците Матей Матеев, Вихра Григорова, фондация “Златю Бояджиев” и сдружение “Родна къща Златю Бояджиев”.
 
Представителите на журито анализираха накратко всяка от картините и похвалиха младежите за идеите и творческия поглед, затова че са включили в произведенията си и околностите на Брезово. Всички изразиха увереност, че къщата на големия художник може да домакинства и пленери на международно ниво, пишат от Обищина Брезово.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина