Младежки фестивал с ателиета, танцови и музикални изпълнения се случи в Брезово

Автор: Plovdiv Now 9500
Младежки фестивал с ателиета, танцови и музикални изпълнения се случи в Брезово
Общинско предприятие “Младежки център - Пловдив” гостува в Брезово, където съвместно с Общината и читалището организира първия за общината младежки фестивал.
 
Дейностите започнаха в родната къща на художника Златю Бояджиев с две обучения, в които участие взеха близо 20 младежи от града. Обученията бяха изнесени под формата на игри тип “Стани богат” и други интересни инициативи, като участниците се състезаваха, както на отбори така и индивидуално. В края на занятията, всеки младеж написа на лист какви неща му се иска да вижда в родния град и ги предаде анонимно.
 
Фестивалът продължи в центъра на града с танцови и певчески изпълнения на съставите от Младежки център, читалищата в Брезово и Свежен и Стелла Зенкова от град Раковски. Пред събрала се публика се проведе БЛИЦ интервю с вдъхновяващи личности с цел стимулиране на младите хора да следват мечтите си. В него се включиха Славея Чоновска, която завърши своето висше образование в Токио, една от малкото европейци, приети там; Петър Продански, който има значителни успехи в спорта и Анна Троева, която има стаж в сферата на проектите и е активен самодеец в Брезово.
 
След БЛИЦ интервюто, местният клуб по вдигане на тежести направи спортна демонстрация.
 
Докато течеше програмата, бе открит щанд с ръчно направени свещи и сапунчета от брезовката Анелия Парпулова, а “Работилница на Каритас” от Раковски гостува с демонстрация на отливане на свещички и изработка на сапуни.
Фестивалът приключи с голямо хоро от участници, жители и гости, съобщават от Община Брезово.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина