Местната инициативна група в Брезово набира проекти за туризма

Автор: Plovdiv Now 9861
Местната инициативна група в Брезово набира проекти за туризма

До 30 септември включително Местна инициативна група Брезово - Братя Даскалови набира проектни предложения в областта на туристическите услуги. По време на информационна среща, организирана от ОИЦ –Пловдив, жителите на Брезово се запознаха с детайли свързани с кандидатстването. Възможностите за финансиране обхващат дейности по изграждане, ремонт и закупуване на техника за ТИЦ-е, посетителски центрове и центрове за занаяти. Допустими са общините Брезово и Братя Даскалови, както и неправителствени организации на територията на двете общини.

Одобрените организации имат ще имат възможност да реализират идеите си чрез подмярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаб туристическа инфраструктура”. Чрез нея могат да се изградят и закупят различни съоръжения, свързани с туристическата инфраструктура като информационни табели, пътепоказатели за маршрути, съоръжения за безопасност на велоалеи и туристически пътеки.

По време на информационната среща в Брезово бяха коментирани и различните възможности, които предоставят местните инициативни групи МИГ за развитие на малките населени места и общини в страната.

Проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ-Пловдив през периода 2019-2021 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина