Майката на Фани от Пъдарско ще се бори за доживотна присъда на убиеца

Автор: Plovdiv Now 9557
Майката на Фани от Пъдарско ще се бори за доживотна присъда на убиеца

16 години затвор ли само струва животът на дъщеря ми, това е гавра и подигравка. Тя беше манипулирана от него и живееше един ограничен живот, цялото село  знаеше това. Фани беше ограничена дори и от мен, от собствената й майка, тя не идваше в нас заради този човек,” Това разказа пред TrafficNews майката на 28-годишната Фанка Иванова, която бе убита по брутален начин от бащата на децата й.

Днес убиецът й - Александър Пашов,  получи своята присъда, след като пожела съкратено съдебно следствие. Съдия Петко Минев осъди мъжа на общо 16 години затвор, като в тази присъда е включено и обвинението за държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, за да убие жена си.

Веднага след делото, семейството на убитото момиче от Пъдарско се свързаха с медията. Те обявиха, че тази присъда е изключително малка за това, което Пашов е извършил. Близките на момичето са категорични, че ще се борят за доживотна присъда за жестокостта, която е извършил Пашов с убитата Фанка. Майката на момичето разказа, че тя не е имала социален живот, не е излизала на кафе, а само е работила. В разказа й тя добави, че  Александър я е чакал често да слезе от буса, с който  се е връщала от работа и е взимал парите й.  

"Събота и неделя работеше на къра с баба му. Той не й забраняше пряко да не се вижда с мен, но все намираше причини да не идва или вървеше зад нея, за да не сме сами двете и да не говоря против тях. Аз ако имах такива намерения, защо толкова години да я държа там? Те всички знаеха какъв човек , тя се омъжи  много малка- на 14 години, избяга от нас. Все я е унижавал и цялото му семейство също. Говориха й, че е проста и семейството й е по-бедно. Защо никой не назова в съдебната зала защо Фани си тръгна от този човек, все пак хората от хубавото не бягат. Той я беше пребил като куче”, разказа майката Анка Михайлова.

По думите на жената, след тази ситуация Фани е отишла при нея, а тя я е карала да се прибира при съпруга си."Аз си помислих, че все пак има такива моменти. Казах й- "Фани прибирай се майко ще ти мине след два три дни ядът, имате деца". Нейният отговор беше, че ще излезе на квартира, но там няма да се върне. Не е, както те говорят , че аз не съм й позволявала да се върне, това са пълни глупости, как мога аз да я спра на 28 години. Каквато и да е била, нищо не оправдава това да я застреля като куче", добави още Михайлова.

Днес в съдебната зала Аександър заяви, че е нямал желание да убива майката на децата си, а само да си поговорят.  Анка твърди още, че тези думи на Пашов силно са я афектирали. Според нея той е замислил всичко преди това, като я е убил на на метри от дома й. През сълзи жената разказа, че се е гаврил с тялото й и я е бутнал в храст, докато вземе буса, за да я закара до подготвената дупка. Арестуваният обаче е заявил пред магистратите, че оръжието му е било закупено с цел самозащита, защото близки на жена му са го заплашвали с бой. 

" Аз съм сама жена, брат й беше в Холандия, кои близки ще го бият, че да се защитава? Каза в съда, че не е отишъл да я убие, а да си поговорят. Защо отиваш да си говориш с някого и взимаш оръжие? Той е копал дупката седмици по-рано, преди да я зарови, как ще каже, че не е искал да я убие, това е безумие.  Всичко е замислено. Александър по принцип не даваше тя да вижда децата, но последните две три седмици преди инцидента ходеше до спирката, за да я изчака с тях. После се разхождаха по центъра на селото. Това всичко е било с цел, за да видят в селото, че са в добри отношения. В деня на убийството, когато Фани изчезна, първата ми мисъл беше той. Обадих му се и го питах къде е Фани. С цялата си наглост той се кълнеше в децата си, че не знае. Пашов я беше убил в 5 часа, в 10 й бе написал нарочно по Фейсбук, че децата били много болни", разказа съкрушена още майката. 

След инцидента децата на Фани и Александър са под грижата на родителите на мъжа, а Михайлова смята, че те са манипулирани постоянно. По думите на жената, семейство Пашови постоянно карат непълнолетните да лъжат и им говорят, че майка им ги е изоставила."Това са пълни лъжи. Александър не даваше на Фани да ги вижда. Сега те няма как да видят майка си вече. Аз нямам и финансовата възможност да се грижа за тях, дори ако са при мен"

акви са тези закони, каква е тази държава, колко пари играят тук, аз нямам тези средства. Не мога да се боря срещу вятъра, но къде е законът, къде е справедливостта. Съдът знае ли каква е болката на майка, която е останала без дете? На десетата година ще излезе за добро поведение, а този човек през целия ден, когато е убил майката на децата му, е стоял спокойно, играл е карти, пиел е кафе, толкова лъжи изрече. Той не е хубав човек, където и да е отишъл да работи, или го гонят, или напуска". Така завърши разказа си пред TrafficNews, майката на убитото 28-годишно момиче. Тя е категорична, че ще се бори за доживотна присъда за убиеца на дето й! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина