Коледен концерт, базар и Дядо Коледа зарадваха хората в Брезово

Автор: Plovdiv Now 6650
Коледен концерт, базар и Дядо Коледа зарадваха хората в Брезово
Коледен концерт и базар събраха жителите на община Брезово, а Дядо Коледа раздаде подаръци на деца и възрастни.
 
Ръчно изработени изделия обогатиха Коледния базар в Брезово в последния работен ден преди празниците. Занаятчийски белгийски шоколад, свещички в керамични съдове, смес за топъл шоколад, домашно направени бонбони, ръчно изработени коледни играчки, украси и сурвачки, както и коледни книжки, игри, пъзели и модули, изпълниха дървените щандове в петъчната вечер. Участие в базара за поредна година взеха училищата в Брезово с много кулинарни изкушения и коледни изделия, както и детската градина с ръчно направени украси и сурвачки.
 
Специален гост на събитието беше читалище “Любен Каравелов - 1897 г.” от село Куртово Конаре, които представиха кукли от царевична шума, изработени от деца в работилничка към читалището.
 
Празничният ден за брезовци продължи с коледен концерт, който откри кметът Калин Калапанков. С пожелание за здраве, успехи и благоденствие той даде начало на изпълненията на най-малките таланти от детска градина “Вела Благоева”, които представиха танцови изпълнения на фона на музиката “Тиха нощ, свята нощ”, а коледарската група се изяви с песни, стихчета и танци.
 
Концертът продължи с блок програма, в която участие взеха самодейни състави от общината и два гостуващи състава, ръководени от хореографите Николай Цветански и Ваня Проданова, както и представители на любителски театрален колектив “Жулиета Попова” към читалището в Брезово. Талантливите участници разиграха тематичен сюжет, свързан с Дядо Коледа и Снежанка, джуджетата и семейството.
 
За радост на най-малките жители на общината, навръх Рождество Христово, Дядо Коледа, Снежанка и едно от джуджетата раздаваха подаръци пред къщата на Добрия Старец в центъра на Брезово.
 
Източник: Община Брезово
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина