Кметът на Брезово за транспортната инфраструктура и постигнатото до момента

Автор: Plovdiv Now 20273
Кметът на Брезово за транспортната инфраструктура и постигнатото до момента
Кметът на община Брезово - Христо Енков, напомня за приоритетите на програмата си за през периода 2019-2023 и какво е направено до момента. 
 
"За да се развива една община, да се привличат инвестиции, да се отворят работни места, да има деца за детските градини и училищата, е необходимо да има изградена и добре работеща инфраструктура. В тази насока ще започна работа веднага." (2019 г.)
 
Транспортна инфраструктура
 
Най-важният проект, финансиран от държавата, на стойност 13 млн лева, който се осъществява в момента и до броени дни ще бъде завършен, е реконструкцията на път II-56 от Републиканската пътна мрежа между град Брезово и Раковски. Пътното платно ще бъде реконструирано като старият пласт се натрошава и хомогенизира със съществуващата настилка. Върху тях се поставя нов пласт от нова 20 см каменна настилка, въру която се поставят 3 пласта асфалт. Отстрани на пътната настилка е отстранена храстовидната и дървесна растителност, като на нейно място се изгражда банкет, пътна канавка и мантинела. Пътят ще бъде осветен на разстояние 2,5 км от входовете на градовете. Вече са поставени осветителните тела. Остава да се положи последният пласт от асфалта. По проекта ще бъде асфалтирана и главната улица "Г. Димитров" в гр. Брезово до изхода за с. Зелениково.
 
Проект "Реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа в Брезово и селата Борец, Пъдарско и Чоба" Одобрението на проекта се осъществява от предишния Кмет на община инж. Стоян Минчев, а финансирането и строителните дейностите по него - от сегашния кмет Христо Енков. Стойността е 1 173 145 лв.
В гр. Брезово - 6 улици, с. Борец - 5, с. Пъдарско - 3, с. Чоба - 5. В Брезово, Борец и Пъдарско ремонтът е завършен изцяло - положено е асфалтово покритие, пътни маркировка и знаци. В с. Чоба в момента се извършва чакълиране на улиците и поставяне на бордюри. Предстои полагане на асфалт.
 
Нови 300 000 лв, отпуснати с Постановление на Министерски съвет, предназначени за ремонт и реконструкция на 4 улици в гр. Брезово. Две от тях са чакълирани със средства по капиталови разходи през 2020 г. Предстои асфалтиране - ул. "Байкал" и част от ул. "В. Левски" - 320 м, ул. "Бузлуджа" - 136 м. По възможност ще бъде подменен водопровода съвместно с ВиК дружество. Другите две улици - част от ул. "Росица" - 130 м и ул. "Хр. Смирненски" - 135 м, ще претърпят цялостен ремонт.
 
Автобусен транспорт
 
"Въпреки, че всички села имат връзка с Брезово, Пловдив или Карлово, между някои от населените места има какво да се подобри. В разговори с превозвачите ще се търси решение на тези проблеми." (2019 г.)
 
Открити са нови междуселищни автобусни линии от общинската транспортна схема по маршрутите:
гр. Брезово - с. Сърнегор,
гр. Брезово - с. Свежен,
гр. Брезово - с. Отец Кирилово
и обратно.
 
Общинската субсидия, отделена от бюджета, е 30 000 лв, които представляват максималния размер за извършване на превоз на пътници. Сключен е договор с превозвач от 01.03.2021 г. и маршрутите се изпълняват. Водят се разговори за селата Чоба и Тюркмен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина