Кметът на Брезово: Благодаря за упорития труд в името на просперитета на родния край

Автор: Plovdiv Now 7391
Кметът на Брезово: Благодаря за упорития труд в името на просперитета на родния край
Кметът на община Брезово Христо Енков отправи приветствие по повод днешния 12 октомври, обявен за Ден на българката община и на местното самоуправление. Ето какво написа градоначалникът:
 
Уважаеми общински съветници, кметове на кметства, кметски наместници и служители на общинската администрация,
 
На 12 октомври отбелязваме Денят на българската община. През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат това решение, водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България.
 
Тази година за първи път се отбелязва 12 октомври като официален празник. Министерски съвет със свое решение обявява 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление. Правителственото решение е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) от изп. директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева и председателя на УС на НСОРБ г-н Даниел Панов.
 
Позволете ми в Деня на българската община да отправя своите сърдечни поздрави към всички, които са ангажирани с издигане на авторитета на местното самоуправление. Благодаря на служителите в Общинска администрация, общинските съветници, кметовете на населени места, кметските наместници и всички жители на община Брезово за ползотворната съвместна дейност и за упорития труд в името на просперитета на родния край. Благодаря и на НСОРБ, затова че е организацията, която е близо до общинските кметове, която подкрепя и защитава потребностите на местната власт.
 
Желая на всички, които изграждат авторитета на местното самоуправление здраве, професионализъм и нестихваща енергия за по – добри резултати в полза на хората!
 
ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА!
Христо Енков
Кмет на Община Брезово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина