Избират най-доброто домашно вино в Брезово

Автор: Plovdiv Now 5130
Избират най-доброто домашно вино в Брезово
По традиция Община Брезово и читалище „Отец Паисий – 1876 г.“ обявяват конкурс за най-добро домашно бяло, червено вино и розе. Винопроизводителите могат да предоставят проби в сградата на читалището до 10 февруари, а експертно жури ще дегустира и ще ги оцени на 13 февруари. Момичета от ПГ "Златю Бояджиев" ще асистират по време на дегустацията.
 
На 17 февруари, събота, ще се проведе ритуалът по зарязването на лозето на Тодор Ватев, което се намира срещу винпрома, а отец Младен ще направи водосвет. Община Брезово ще осигури транспорт за жители и гости от центъра на града до лозовите масиви.
 
В същия ден, от 11:30 часа ще засвири гайда на Централния площад, където ще се проведе празникът „Брезовска винария“. По традиция ще бъдат наградени всички майстори на виното, които технолозите и етнолозите са определили за най-добри и ще бъде коронясан “Цар на виното”, съобщават от Общината.
 
Може да е графика на карта и текст, който гласи 'община брезово u народно читалище „OTEu паисий- 1876 организират брезорска винария дата: 17.02.2024 ខ. 10:30 тръгване с организиран транспорт от центъра HA град брезово към лозовите MAcUBU HA тодор BATEB- срещу винпрома 11:30 гайдарски u певчески фолклорни изпълнения: награжсдаване HA победителите в конкурса за най-добро вино вино за участие в конкурса CE приема в нч
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина