Инициативи, посветени на красотата, финансовата грамотност и танца, в брезовската гимназия

Автор: Plovdiv Now 7942
Инициативи, посветени на красотата, финансовата грамотност и танца, в брезовската гимназия
Учениците от ПГ „Златю Бояджиев“ гр. Брезово организираха още три младежки инициативи - „Красотата в мен“, „Седмица на финансовата грамотност“ и „Танци за добро настроение“.
В първата от тях красотата бе разгледана както отвън, така и отвътре. В естетиката на външната красота младежите бяха въведени с помощта на Цвети Димчева - собственик на салон за разкрасяване. Чрез дискусия бяха засегнати темите за грижата на кожата, косата и ноктите, като Цвети даде своите професионални съвети. Откриването на вътрешната красота пък бе предизвикано от Ели Стойчева - обучител „Емоционална интелигентност и развитие на социални умения“. Участниците откроиха кои са качествата, които ни правят красиви и ги обрисуваха с любимите си цветове.
Личното целеполагане даде началото на темата за финансова грамотност. Неин пътеводител бе Николай Николов - медиатор в Младежкия център и студент по „Финанси“. Младежите се запознаха с различни икономически термини и тяхното приложение в нашето ежедневие. Накрая бяха провокирани да създадат своя месечен бюджет.
И „Танци за добро настроение“ имаше в брезовската гимназия. Участниците в младежката инициатива „Месец на народните танци“ бяха основни фасилитатори на дейността. Те показаха на учениците право хоро и ширто. А учениците от своя страна, запознаха групата с любимо свое хоро.
Младежките инициативи се реализират по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина