“Художниците от Розовец“ откриха емоционално изложбата в Капана

Автор: Plovdiv Now 8693
“Художниците от Розовец“ откриха емоционално изложбата в Капана

С емоционално откриване, дружески разговори в атмосферата на малка „земляческа среща“, миналата вечер в Галерия Arsenal of Art в Капана бе дадено началото на изложбата „Художниците от Розовец“.

Експозицията е нетрадиционна и  събира на едно място художниците Енчо Пиронков и Петър Пиронкови, Снежана Фурнаджиева и дъщеря ѝ Женя Бозукова, цигуларят Мичо Димитров – концерт майстор на Опера Пловдив, който от години се изявява и като творец - художник , Георги Гърдев, Веса Краваева, Антонина Атанасова, която живее в Австрия, Живко Спасов , Иван Кацарски, Васил Стоев и галеристът – домакин Ангел Гешев.  Всички те, както и голяма част от гостите са родени или имат родствена връзка с китното средногорско село.

След емоционалното откриване, малък концерт изнесе цигуларят Мичо Димитров – концерт майстор на Опера Пловдив, който изненада и очарова публиката с изпълненията си на пиано, вместо с цигулка. Той изсвири и изпя няколко световни хита под бурните аплодисменти на присъстващите.

Експозицията ще гостува по-късно и в Розовец по случай празника на селото, който традиционно всяка година се превръща в малък многожанров фестивал на изкуствата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина