Гимназисти от Брезово проведоха успешни практики в чужбина, научиха много

Автор: Plovdiv Now 7657
Гимназисти от Брезово проведоха успешни практики в чужбина, научиха много
Ученици от Професионалната гимназия "Златю Бояджиев" в Брезово успешно приключиха проект по „ Еразъм +“ на ЕС, с предмет трудовата заетост в селските райони.
 
Младежите придобиха допълнителни професионални знания и умения в областта на селското стопанство и ресторантьорството в реална работна среда.
 
Учениците от професия „Техник на селскостопанска техника“ бяха 15 дни на практика във ферма за биоземеделие в град Колареш, Синтра, Португалия. Там те се научиха как се произвеждат чисти, здравословни и с високо качество зеленчуци и плодове и как да оползотворяват хранителните остатъци, органичния отпадък от фермите, зеленото торене, биологичната борба с вредителите; поддържане естественото плодородие на почвата. Запознаха се с различни технологии и методи, които могат да прилагат вече и в работата си.
 
Чрез проект Еразъм+ тийнейджърите имаха възможността да се докоснат до съвремени технологии, подходи и методи на работа.
 
Учениците от професия Ресторантьор проведоха пък 14 дни практика в град Вац, Унгария. Придобиха професионални знания и умения в реална работна среда и откриха ново измерение на обучение и работа в различна и реална среда.
 
Финансирането на пътуванията е изцяло по проект "Еразъм+", а младежите получиха европейски дипломи за проведеното обучение.
Удоволетворени и с много нови знания и умения, всички ученици и учители, включили се в проведената практика, се надяват в бъдеще отново да изградят добри партньорства в сферата на селскосто стопанство и ресторантьорството.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина