Елхата в Брезово грейва след броени дни, започват коледните събития

Автор: Plovdiv Now 7315
Елхата в Брезово грейва след броени дни, започват коледните събития

Коледната елха и светлинната украса грейват в Брезово на 1 декември. Точно в 16:30 ч. ще бъде дадено началото на празничните инициативи, организирани от Общинска администрация. Допълнително коледно настроение ще предадат изпълненията на детски песни на талантливи дечица от ДГ „Вела Благоева“. Дейните малчугани ще бъдат изненадани от джуджетата на Дядо Коледа, които са им приготвили игри, танци и лакомства.

По традиция ще бъдат запалени светлините на живото иглолистно дръвче пред читалище „Отец Паисий – 1876 г.“.
За втора поредна година читалището в Брезово ще прожектира детски коледен филм. Тазгодишният избор на читалищното настоятелство е „Нико и пътят към звездите“. Прожекцията ще бъде на 15 декември от 16:30 часа, а входът 2 лв.

Празниците продължават на 22 декември с коледен базар, в който участие ще вземат ученици от СУ “Христо Смирненски” и ПГ „Златю Бояджиев“. Със свои изделия ще се включат и деца от ДГ „Вела Благоева“. Коледни играчки, украшения, кулинарни изкушения и други изделия, ще откриете на базара, който ще отвори в 16:30 часа. По-късно на същия ден, в 18:30 часа, стартира коледният концерт. Участие ще вземат деца от детската градина в Брезово, самодейни състави от общината, гостуващи самодейни състави, както и любителският театрален колектив “Жулиета Попова”. Хореографите Николай Цветански и Ваня Проданова ще представят интересен коледен сюжет, в който са включени танци и скечове.

Навръх Коледа, в 11 часа, Дядо Коледа ще пристигне в Брезово и заедно със Снежанка и джуджетата ще раздава подаръци на послушните деца.

Финалът на празничните инициативи ще бъде в последния ден на Коледа, 26 декември. За втора поредна година ще се състои “Празник на брезовската тава”. Жители и гости на града ще имат възможността да бъдат свидетели на демонстрация на приготвянето ѝ, а по-късно и да дегустират вкусните гозби. Събитието ще бъде придружено от кулинарен базар, на който ще се продава традиционното за Брезово ястие, както и други коледни изкушения.

Вечерта ще бъде запален коледен огън и ще се изтеглят победителите от томболата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина