Четири водоноски вече разнасят вода по къщите в Зелениково

Автор: Plovdiv Now 16416
Четири водоноски вече разнасят вода по къщите в Зелениково

Четири водоноски вече разнасят вода по къщите в брезовското село Зелениково, което от три седмици има проблем с водоподаването. Една от тях е за питейни нужди, водата е хлорирана и пречистена. Останалите три са за битови.  

Преди три дни хората от селото излязоха на протест с искане за среща с гл. инж. на ВиК – Пловдив Антон Гълъбов и кмета на Община Брезово Христо Енков, която се състоя на следващия ден, припомня trafficnews.bg.

Хората получиха уверение от Гълъбов, че проблемът с водата ще бъде решен до 15 юли, а дотогава поетапно ще се подава вода в селото. На въпроса „не може ли да се въведе режим”, Гълъбов отговори, че няма как да обещае подобно нещо, защото мрежата е стара и рискът от нови аварии е голям. Сонди също не могат да се използват, защото ще бъдат временно решение и то само за отделни части на селото.  

Кметът на община Брезово от своя страна увери присъстващите в сряда, че ще помогне с какво може на ВиК и ще бъде на разположение при евентуални затруднения. Мести се заеха да изготвят списък с най-нуждаещите се и трудно подвижни хора, на които да им бъде доставена вода да домовете.

„Искам да ви уведомя, че от няколко дни ВиК работи усилено по изкопните работи за подмяна на захранващото трасе от помпената станция до водопровода, който е с дължина 3800 метра. Както обещах, в изкопните работи се включи и наша техника, за да спомогне за по-бързото справяне с проблема. Общината е осигурила две водоноски с вода – едната е за питейни нужди и се намира до кметството, а другите три броя тонки са за битови нужди. В кметство Зелениково се изготвя списък за нуждаещите се от питейна бутилирана минерална вода, която се извозва до крайно нуждаещи се и трудно подвижни граждани”, съобщи Христо Енков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина