Брезовци се обединяват за малкия Ивайло, канят самотните възрастни хора на коледен купон

Автор: Добринка Димова 21202
Брезовци се обединяват за малкия Ивайло, канят самотните възрастни хора на коледен купон

Брезовци се обединяват в помощ на малкия Ивайло Дойчинов. Момченцето, което е на почти 6 годинки, страда от спинална мускулна атрофия. Заболяването отслабва мускулите му, което води до инвалидизация. Детето, заедно със своите родители, вече е в Германия, където получава скъпоструващо лечение. Но се нуждае от финансова подкрепа за рехабилитация, закупуване на нови ортези и помощни средства, които да му осигурят повече свобода.

„С няколко приятелки на майката на Ивайло решихме да помогнем”, обясни Тони Шопова, секретар на читалище „Отец Паисий” в Брезово. Тъй като по образование е детска учителка, тя води и кръжоци на учениците в читалището и заедно с децата изработват сувенири и картички, които ще продават на базара. Всичко майсторят с подръчни материали. „Дамите от града ще изпекат и домашни сладки, пити, баници, баклави, които също ще дарят за каузата”, допълни Шопова. Освен за Ивайло, средства ще се събират и за деца с увреждания и самотно живеещи възрастни хора.   

Базарът ще се проведе на 19 декември, когато ще има и благотворителен коледен концерт. Тогава ще се проведе и конкурс за най-красиви коледни украси и най-вкусни ястия. „Същия ден ще поканим самотно живеещи възрастни хора на празничен обяд в ресторанта. Децата ще ги зарадват с ръчно изработени картички, малки коледарчета ще им изпеят песнички. Средствата са осигурени от общината и от спонсори”, разказа и Антония Стоянова, отдел „Образование и култура” в общината.

На 25 декември пък на площада в Брезово ще бъде запален коледният огън и ще се извие кръшно празнично хоро под съпровода на невероятните музиканти от оркестър "Стара Загора".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина