Брезово се побратими с молдовското село Колибабовка

Автор: Plovdiv Now 8265
Брезово се побратими с молдовското село Колибабовка
Община Брезово подписа меморандум за побратимяване със село Колибабовка, район Леова, Молдова.
 
Споразумението сключиха кметът на Колибабовка Иван Искимжи и зам.-кметът на община Брезово Иван Тачев. Двете страни ще си сътрудничат в сферата на образованието, културата, туризма и спорта, в областта на местното самоуправление и икономиката. В българската делегация бяха още Антония Стоянова - специалист „Образование и култура“ в община Брезово и общинският съветник Нина Аврамова.
 
Координаторът на бесарабските българи Николай Плагов също гостува в селото по време на посещението.
Гости на церемонията по подписване на меморандума бяха ръководители на районите Леова, Тараклия, Примари, Твърдица и съседните села Возесен, Саратан, Нови Томай, както и местни съветници и почетни жители на селото.
 
Двете страни обсъдиха възможността да подпомагат контактите между представители на местния бизнес, да си сътрудничат в областта на европейските проекти да участват в съвместни прояви, фестивали и концерти, да осъществяват посещения на детски, ученически и спортни групи.
 
Домакините посрещнаха побратимените гости с богата програма, включваща концерти, възстановки, посещения на емблематични паметници и сгради и музеи.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина