Брезово събра 2425 лева за лечението на малкия Ивайло

Автор: Добринка Димова 9372
Брезово събра 2425 лева за лечението на малкия Ивайло

2425 лева е сумата, която жителите на Брезово събраха по време на Коледната благотворителна акция за малкия Ивайло Дойчинов. Момченцето, което е на почти 6 годинки, страда от спинална мускулна атрофия. Заболяването отслабва мускулите му, което води до инвалидизация. Детето, заедно със своите родители, вече е в Германия, където получава скъпоструващо лечение. Но се нуждае от финансова подкрепа за рехабилитация, закупуване на нови ортези и помощни средства, които да му осигурят повече свобода.

За да помогнат на семейството, брезовци организираха коледен базар, на който продаваха изработени от децата сувенири, играчки, украшения за елхата и календари. „Много майки бяха приготвили храна – баници, празнични пити, които също донесоха на базара. Имаше участници от училището, както и от читалища от селата в общината. Хора от Брезово бяха изплели ръчно някои неща”, разказа Тони Шопова, секретар на читалище „Отец Паисий” в Брезово.

Всеки желаещ можеше да пусне определена сума в кутиите, разположени на базара и в два от хранителните магазини в града. Днес кутиите са били отворени от комисия, а събраната сума е преведена по дарителската сметка на Ивайло.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина