Брезово почете Освобождението си, гостуваха и малки гвардейци

Автор: Plovdiv Now 9994
Брезово почете Освобождението си, гостуваха и малки гвардейци
Брезово отбеляза 145 години от Освобождението си от османско владичество днес. Церемонията се състоя пред паметника на загиналите финландски воини освободители и паметната плоча на загиналите руски воини, където бяха поднесени венци и цветя. За да почетат паметта на загиналите на събитието присъстваха представители на общинската администрация, общественици и граждани.
 
Специални гости бяха малките гвардейци от пловдивската детска градина „Мая“, популярни с участията си на представителни събития и тържествени чествания.
 
На фона на песента „Аз знам“ облечените в гвардейски униформи момчета изпълниха своята композиция, отдавайки почит на българските воини. Детският гвардейски отряд, който се ръководи от директора на „Мая“ Стоил Семерджиев, е канен на посещение в президентството, участвал е в клип на Ансамбъла на въоръжените сили и в церемонията по връчване на наградата „Почетен факлоносец на мира“.
 
Вазовата ода „Опълченците на Шипка“ прозвуча в изпълнение на ученици от СУ “Христо Смирненски”. В словото си по повод годишнината краеведът Радню Шопов припомни, че в първите години след Освобождението Брезово е околийски център на околия с повече от 34 села, с над 35 000 жители, с бързо развиващи се земеделие и индустрия, а околийски началник е един от най-доверените съратници на Апостола.
 
В храм “Свети Димитър” отец Младен прочете заупокойна молитва в памет на загиналите.
 
Източник: Община Брезово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина