Благотворителна седмица в ПГ „Златю Бояджиев“ в Брезово

Автор: Plovdiv Now 4465
Благотворителна седмица в ПГ „Златю Бояджиев“ в Брезово

Провеждат благотворителна седмица в ПГ „Златю Бояджиев“ в Брезово от 22 до 26 април. Инициативите, които са организирали деца и учители, са кулинарен базар, събиране на празни пластмасови бутилки и въстановка на Лазаровден в навечерието на празника.

Събраните средства от дейностите ще бъдат дарени на семейство Матейчини, които загубиха дома си при пожар.

По-рано през тази седмица се проведе и благотворителен базар от СУ „Христо Смирненски“ в Брезово, на който ученици, родители и учители бяха подготвили различни кулинарни и ръчно изработени декоративни изделия. Базарът се проведе под мотото „Доброто расте, когато се споделя.“, а събраните средства отново ще бъдат дарени на семейство Матейчини.

Танцов състав „Вито хоро“ отпразнува своя 10-годишен юбилей в съботната вечер с мащабен концерт. Публиката от близо 400 души се наслади на 80-минутна блок-програма от хореографите Ваня Проданова и Николай Цветански, в която участие взеха освен дългогодишните танцьори, така и начинаещата група. Дамите, които са част от състава от началото на създаването му до ден днешен, получиха специален подарък от Община Брезово за отдадеността си към развитието на културните дейности. „Вито хоро“ получи специални подаръци, връчени от заместник-кмета по култура Цонка Палийска, която поздрави изпълнителите от името на кмета инж. Калин Калапанков.

Публиката бурно аплодира танцьорите и гостите от любителския театрален колектив „Жулиета Попова“ към читалището в Брезово, който се включи с комедиен скеч.

„Благодарим ви, че предавате българщината на всички нас и на децата ни. Продължавайте да откривате нови пътища за още по-голямо извисяване на фолклорното танцово изкуство.

Изразявам дълбокото си уважение към вашата дейност и ви желая да сте здрави, никога да не секва голямата ви любов към танца, за да радвате всички ни с още танци, отличия и юбилеи!“ пожела кметът Калапанков на двамата хореографи и всички участници.

Концертът бе обявен с благотворителен вход от 5 лв, а събраните средства са 2 600 лв, които бяха преведени по дарителската сметка на семейство Матейчини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина