Арестуваха шофьор, блъснал нарочно стадо овце в Брезовско

Автор: Plovdiv Now 8892
Арестуваха шофьор, блъснал нарочно стадо овце в Брезовско

Полицаи от Раковски издириха и задържаха водач, умишлено блъснал с автомобила си стадо овце. За инцидента, станал преди дни край брезовското село Върбен, сигнализирала стопанката на животните.

Пред разследващите жената разказала, че непознат мъж се врязал с „Ауди“-то си с висока скорост в стадото, което вървяло по пътя, след което избягал. При удара на място са загинали три овце, а няколко други били ранени.

За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открита въпросната кола, блъсната в дърво и изоставена. В хода на активните действия била разкрита самоличността на извършителя - 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на МПС под въздействие на алкохол над 1,2 промила. 

Местонахождението на мъжа е установено и той бил арестуван, след като три дни се укривал от служителите на реда. Срещу него е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначни животни – по чл. 325б от НК.

Допълнително му е съставен акт по Закона за движение по пътищата за напускане на предизвиканото пътно произшествие.   

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина