53-годишна жена арестувана! Точила картата на свой колега в Брезовско

Автор: Plovdiv Now 10088
53-годишна жена арестувана! Точила картата на свой колега в Брезовско

53-годишна жена е арестувана и вече е с повдигнато обвинение за кражба. Тя е точила пари от банковата сметка на свой колега в брезовското село Чоба.

Двамата работели заедно в склад за билки в селото. Мъжът е 64-годишен. Забелязал, че от сметката му липсват пари и подал сигнал в полицията. За кражбата разбрал след отказ за извършване на транзакция от банкомат. По картата получавал заплатата си.

Само за няколко часа полицията е установила крадеца - именно въпросната 53-годишна жена, която преди няколко години се преселила в Чоба.

Жената признала схемата, по която теглела парите, а цялата липсваща от сметката на тъжителя сума била открита в дома й. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Пловдив, под чието ръководство се води и разследването.

От полицията призовават възрастните и самотно живеещите хора да бъдат бдителни и да не се доверяват лековерно на лица, които им предлагат помощ при извършване на плащане и теглене с техните дебитни карти. Записан ПИН код на лист, поставен в портфейла, е гаранция, че в момента, в който недоброжелател се сдобие с него, ще има 100% достъп до сумата по сметката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина