Зам.-кметът на Асеновград отново се изправя пред съда

Автор: Plovdiv Now 4736
Зам.-кметът на Асеновград отново се изправя пред съда

Зам.-кметът на Асеновград Димчо Темелков отново застава пред Темида днес. След като съдът даде ход на делото при предишното заседание, днес процесът продължава с разпит на свидетели. 

Припомняме, че Темелков е обвинен, че в качеството си на полицейски началник е спомогнал на 5 лица, извършили престъпление от общ характер, да избегнат спрямо тях наказателно преследване, без да се е споразумял с тях, преди да са извършили самото престъпление. Срещу него е повдигнато обвинение и, че е приел предложение за дар, за да упражни влияние върху длъжностно лице – разследващ полицай  от РУ– гр. Асеновград, от когото се очаквало да освободи задържан. 

През периода от 13.03.2014 г. до 13.07.2015 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си – като деянията е извършил с цел да набави за себе си облага – повишаване на оценката му като ръководител на РУ „Полиция“ – гр. Асеновград при ОДМВР – Пловдив, кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, и от деянията са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР – уронване авторитета на МВР и намаляване на доверието към работата на органите на полицията. Четвъртото обвинение срещу ексшефа на полицията е, че  е съставил официални документи – „Докладни записки за седмично планиране и отчитане на основните оперативни задачи, касаещи дейността на служителите на РУ „Полиция“ – Асеновград при ОД на МВР – Пловдив, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тези обстоятелства пред ръководството на ОД на МВР – Пловдив.

Подсъдим по делото е и Ангел Ч., обвинен, че противозаконно е присвоил чужди вещи – 20,960 литра дизелово гориво на стойност 46,12 лева, собственост на „КМД“ ЕООД – гр. Пловдив, връчени в това му качество да ги пази и управлява. 

Две обвинения са повдигнати и срещу полицая Иван Бойчев. Според обвинението той пропуснал да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата, като не е започнал разследване при наличие на законови предпоставки за това с цел да избави Ангел Ч.,от наказание за извършено престъпление. Бойчев е обвивен и че е спомогнал гражбата на дизелово гориво. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина