Зам.-кметът на Асеновград: За неправомерно отрязано дърво режа глави!

Автор: Валерия Василева 5767
Зам.-кметът на Асеновград: За неправомерно отрязано дърво режа глави!

Спазили сме всички изисквания при отстраняване на дърветата по улица Асенова крепост. Назначена е комисия от експерти, има и заповед от кмета. Това коментира пред репортер на Plovdivnow.bg заместник-кметът на община Асеновград Петър Бояджиев. По думите му отстраняването на растителността се налага, за да бъде извършен ремонтът на улица "Асенова крепост", в частност - обновяване на тротоарната настилка. Отстранени са дърветата, които назначената комисия е отбелязала, съгласно изискванията.

"Казвал съм го и преди, казвам го и сега - за неправомерно отрязано дърво съм готов да режа глави! Много добре разбирам значението им за околната среда, затова сме планирали ремонта така, че да бъдат премахнати минимален брой дървета", увери Бояджиев. Той остави без коментар твърденията, че дърветата са премахнати, за да бъдат обособени нови паркоместа. 

Припомняме, че вчера асеновградчани споделиха възмущението си в социалните мрежи от отрязаните дървета на улица "Асенова крепост". По думите на местни, вече са отстранени 10 здрави дървета, а част от плочките на тротоара във въпросния участък също са премахнати.

По време на телефонния разговор с наш репортер зам.-кметът не коментира колко дървета ще бъдат засадени на мястото на отстранените. "Още не сме извадили тези. Имаме проект и се придържаме към него", сподели той. 

Снимка: Фейсбук

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина