Виртуалната разходка из Градската библиотека в Асеновград е факт

Автор: Валерия Василева 13444
Виртуалната разходка из Градската библиотека в Асеновград е факт

Панорамните снимки, позволяващи да се направи виртуална разходка из залите на Градска библиотека “Паисий Хилендарски”, вече са обработени, качени и достъпни в Google Мaps, съобщават от tvsatcom.bg.

Припомняме, че целият втори етаж на Градска библиотека “Паисий Хилендарски” беше заснет напълно безвъзмездно от сертифицирания фотограф на Google Сунай Якуб с идеята хора от цял свят да могат да се разходят виртуално из нея.

Най-големите музеи по света, като Лувъра, Бритиш мюзиъм, Националният музей на Австралия, Музеят на Израел и др., също са включени в проекта Google Maps.

Припомняме, че фондът на библиотеката в Асеновград беше обновен с 1921 библиотечни документа, от които 882 са постъпили като дарения.  Активните читатели на библиотеката са 2133 през изминалата година. От тях 927 са децата до 14 възраст.

През 2018 г. продължи и обновяването на вътрешния интериор на библиотеката, но безспорно една от най-големите придобивки на 2018 г. е Мултифункционалната зала „Коста Форев”, която ще даде много възможности за обогатяване на програмите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина