Вандали изпотрошиха пейка по пътя за Асенова крепост СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 6809
Вандали изпотрошиха пейка по пътя за Асенова крепост СНИМКИ

Вандали изпотрошиха пейка по пътя към Асенова крепост. За това сигнализира възмутена дама, която публикува снимки в една от местните Фейсбук групи.

Хора, как искате Община "Асеновград" заедно с всички включени към нея институции да ни осигуряват читави и прилични съоръжения от всякакъв род, след като ние просто НЕ ПАЗИМ и НЕ ОЦЕНЯВАМЕ... Вижте, няма как процесът да е едностранен... Всеки има претенции, че нямало паркове, че нямало къде да играят деца и т.н. Ами, как да има?!? След като ние опустошаваме всичко! Не е само тази пейка. Отново е пълно с боклуци навсякъде, счупените, предназначени за обществено ползване пособия са изпочупени и т.н., и т.н.! За промяна - трябва да променим първо поведението си!, коментира жената.

Постът й събра десетки коментари и предизвика остра полемика. Според едни, трябва да се помисли за видеонаблюдение и общинска полиция в парковете в Асеновград, тъй като камерите биха действали като „спирачка” за хулиганите. „Този участък отдавна трябваше да е с видеонаблюдение, за да може хем да се пази, хем да са по-спокойни разхождащите се! А не след дъжд качулка - както сега Община Русе ще поставя видеонаблюдение на крайбрежната си алея след онзи трагичен случай (пази боже и при нас!)!”, смята потребител в групата.

Според други обаче това няма да помогне. „Смешно е да има камери навсякъде... Не камерите възпитават хората, не те ще ги накарат да бъдат по-отговорни. Родителите не правят забележки на децата си, а са тръгнали да учат управляващите. После децата им порастват дребнави, без възпитание, знаейки само да критикуват другия и да мрънкат за всичко. И така поколение след поколение всички стават свръхпретенциозни без капка способност за реална преценка и самооценка. Прогресът започва отвътре - навън. Ако толкова много всички обичаха града си нямаше да седят с кръстени ръце и само да си чатят по групите. Никой не ви спира да направите нещо хубаво за града! Да, не е ваше задължение, но ако сте наистина добронамерени, а не негативни или чисто - злобни, все ще разкрасите по какъвто и да е ваш си начин някое кътче от града!”, пише асеновградчанка.

„Вандали е имало от преди новата ера и ще има до края на света! Който очаква да свършат точно сега, не е на тази планета, поне мисловно. Трябва да приемем, че ще има счупени пейки и люлки и да вземем нужните мерки да се накажат виновниците и да се подновят активите”, заключва друг коментиращ.

На този етап Община Асеновград не е обявила намерения за монтиране на съоръжения за видеонаблюдение.  

Снимки: За по-добър живот в Асеновград 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина