Учителки от Асеновград шият маски за колеги, които работят с деца без интернет

Автор: Plovdiv Now 7590
Учителки от Асеновград шият маски за колеги, които работят с деца без интернет

Въпреки че цяла седмица учениците се обучават дистанционно от домовете си, две учителки от Асеновград се върнаха в класната стая. Причината за това е изключително благородна – да помагат в изработката на лични предпазни средства.

Преподавателките от професионална гимназия „Свети Патриарх Евтимимий“  Яна Петрова и Нергюл Мехмед се включиха в ушиването на маски за нуждите на учители и медиатори, които осъществяват връзка с деца без устройства и интернет по махалите и по-отдалечените села. На шевните машини в момента в училището са двете учителки. Катя Стефанова, която е хигиенистка в гимназията, също помага с гладенето на маските.

Спазват се указанията от Министерството на здравеопазването за това, на какви изисквания трябва да отговарят маските, за да са надеждно предпазно средство. До момента в асеновградската гимназия е получено дарение на плат от една фирма.

Очакваме и други фирми да се включат в дарителската кампания за платове. За да може маските да предпазят хората, които продължават да работят въпреки извънредното положение и да не прекъсва образователният процес, посочват от учебното заведение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина