Ученици събраха над 1700 лв. на благотворителен базар в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4408
Ученици събраха над 1700 лв. на благотворителен базар в Асеновград

Ученици от гимназията „Св. Димитрий Солунски“ в Асеновград събраха точно 1730 лв. чрез благотворителен кулинарен базар.

Възпитаници от всички класове на учебното заведение, заедно със своите преподаватели, обединиха сили и приготвихасобственоръчно изкушаващи сетивата печива и деликатеси. Младите кулинари подредиха изложбата си точно в 12:00 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов в Асеновград и само за малко повече от час всичко бе разпродадено, с благотворителна цел. Сумата ще бъде дарена на „Българската коледа“ и за каузата „Приятели, помагайте!“.

Цените бяха символични, а хора от различни възрасти се включиха в благородната кауза. Вкусотиите бяха приготвени по време на учебната практика на професиите „Ресторантьор“ и „Готвач“. Сред кулинарните изкушения в коледния базар имаше традиционните за рождествената трапеза баклава, пита, курабии, сарми, баница, както и дребни сладки, кейкове и приготвяният в Германия традиционен за Коледа сладкиш - Щолен.

Освен всички вкусотии, учениците бяха подготвили и ръчно изработени сувенири за украса. Предложени на посетителите бяха коледни венци, играчки за елха и др. интересни и нестандартни украшения, които да придадат уют в дома или офиса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина