Туристическо сдружение в Асеновград кани планинарите на преход до прекрасни кътчета в Родопите

Автор: Plovdiv Now 4239
Туристическо сдружение в Асеновград кани планинарите на преход до прекрасни кътчета в Родопите

Еднодневна авто и пешеходна разходка до село Кошница, Агушевите конаци и изворите на река Арда организира на 26 октомври туристическо сдружение "Устремени" в Асеновград и кани ентусиасти да се включат в прехода. 

Внушителната крепост "Калето" с прекрасни панорами към село Кошница заедно с проходната пещера ще бъде първата дестинация. Преходът до нея е по обезопасена пътека. Общото време за посещение и снимки е 1:30 часа.

Втората дестинация е село Могилица и Агушевите конаци, като участниците в прехода ще видят и най-голямата дървена лъжица в България, вписана в книгата на Гинес. Престоят в Могилица ще бъде около 1 час

Последната дестинация за деня е пешеходен преход до изворите на река Арда - най-голямата река в Родопите. Достъпът е лесен, пътеката е в отлично състояние, а общото време за преминаване и снимки е 3 часа. 

Приключението ще завърши с посещение на комплекс "Гераница", който предлага възможност за отмора сред автентичени родопски уют и храна. 

Тръгването на 26 октомври е в 08:00 часа от бензиностанция "Петрол" в Асеновград, посока - Смолян. Прибирането в града ще бъде към 20,00 часа приблизително. Общото разстояние е 230 км в двете посоки.

Маршрутите са подходящи за деца. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Щеки участниците могат да носят по своя по преценка. Добре е всеки да има със себе си около 1,5 литра вода за пиене и пакет суха храна за обяд на Калето.

Записване е на мейл [email protected].

Членовете на Сдружение "Устремени" са с предимство при желание за участие в прехода. Участието не е обвързано със заплащане. 
Сдружение "Устремени" няма ангажимент да е посредник в търсене на транспорт. С оглед на максималния комфорт, групата е ограничена до 20 участника.

При неблагоприятно време организаторите си запазват правото за отмяна на събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина