Цветната настилка в центъра на Асеновград се размести

Автор: Plovdiv Now 4290
Цветната настилка в центъра на Асеновград се размести

Поставените само преди по-малко от половин година плочки на площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград се разместиха. За некачественият ремонт вече има подадени няколко сигнали в община Асеновград, съобщава dcnews.bg.

На няколко места в центъра на града настилката пропада и са се образували неравности. Хората коментират,че ремонтът е извършен изключително некачествено, като особено сериозен е проблемът в горната част на площада, където плочките са криви и на вълни.

Това сериозно затруднява пешеходците, особено след валежи. Според технологията плочките се подреждат върху пясъчна основа и явно на места не са били залепени добре.

Обектът е  в гаранция, затова община Асеновград вече е сезирала официално с писмо фирмата, извършила строителството. Още тази седмица екип от специалисти ще направи оглед за качеството на ремонта.

Плочките най-вероятно ще бъдат пренаредени, като ремонтът ще се извърши за сметка на строителя са обяснили от управата на града.

Новата настилка беше поставена изцяло за сметка на проекта, а фирмата-изпълнител имаше ангажимент да възстанови настилката изцяло, като запази визията на централния площад в първоначалния й вид.

Източник и снимка: dcnews.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина