Трябва ли винетка за пътя в ремонт Пловдив – Асеновград? Отговорът на АПИ

Автор: Благовест Андонов 10670
Трябва ли винетка за пътя в ремонт Пловдив – Асеновград? Отговорът на АПИ

„Трябва ли винекта за пътя Пловдив – Асеновград, по положение, че няма знаци на него?”, такъв въпрос бе зададен от читател на plovdivnow.bg. По думите по цялата отсечка от Асеновград към Пловдив не е видял нито един знак за нуждата от винетен стикер, за да ползва този път. В същото време участъкът е в ремонт и е с временна маркировка и организация.

Рlovdivnow.bg се свърза с АПИ, за да постави въпросите на нашия читател. Оттам отговориха следното:

„Знаци за винетка на път ІІ-86 Пловдив-Асеновград в посоката на движение към Асеновград има при изхода от град Пловдив /при караулката/ и на околовръстния път, който е част от път ІІ-86. Знакът при изхода на Асеновград в посока Пловдив временно е демонтиран поради изграждането на второ платно на пътя и в момента участъкът е с временна организация на движението. При предстоящия монтаж на постоянната пътна сигнализация знакът ще бъде възстановен.

Стопанин на републиканските пътища е Агенция „Пътна инфраструктура“, а не изпълнителят на реконструкцията. Съгласно Закона за пътищата шофьорите, ползващи републиканската пътна мрежа, какъвто е и път ІІ-86 Пловдив-Асеновград, е необходимо да платят съответната винетна такса”.

Припомняме, че ремонтът на пътя заедно с локалните платна трябва да бъде рестартиран през март. В началото на годината пък повдигнат въпроса дали отсечката между Пловдив – Асеновград може да бъде без винетка. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че за такъв тип пътища може да отпадне винетката, само ако общините започнат сами да си ги поддържат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина