Тялото на Ники от Асеновград все още не си е у дома заради коронавируса и бюрокрация

Автор: Plovdiv Now 7107
Тялото на Ники от Асеновград все още не си е у дома заради коронавируса и бюрокрация

Репатрирането на тленните останки на Ники от Асеновград все още се бави, от една страна - заради чисто бюрократични проблеми, а от друга - заради коронавируса, който покоси цяла Европа, съобщават във фейсбук групата ДА ПОМОГНЕМ НА НИКОЛАЙ.

До края на тази седмица семейството се надява бюрократичните формалности да се уредят и Ники да потегли за България заедно с майка си, която при пристигането трябва да се подложи на 14 дни карантина.

Николай вероятно ще бъде погребан в началото на април, за да намери най-сетне вечер покой.

Община Асеновград също подпомага транспортирането на тялото на Ники от Испания до Горни Воден. Сумата, която общинската администрация отпусна, е 500 лева.

Ники не можа да се пребори в битката срещу рака и почина на 08.03.20 г. в испанската клиника, в която се лекуваше, след като беше диагностицират през 2011 година. Парите са отпуснати от община Асеновград са за подпомагане транспортирането тленните останки на Николай, включително транспортен ковчег, санитарни материали и други дейности.

Спешна дарителска кампания успя да събере за два дни близо 17000 лв. във фейсбук групата ДА ПОМОГНЕМ НА НИКОЛАЙ.

В тях е включена и сумата от всички кутии, поставени в Асеновград. Онази част от събраните средства, която остане след прибирането на Ники у дома, ще бъде внесена в дарителската сметка, за да се помогне изплащането на задължението към клиниката в Испания.

Припомняме, че над 4000 евро ще струва транспортирането на тялото на асеновградчанина Николай Иванов от Испания – сума, с която семейството не разполага. Остатъкът от даренията ще бъде внесен по сметката на испанската болница, за да бъде погасено част от огромното задължение на семейството за лечението.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина