Спортен клуб и обществена организация с отворено писмо до кмета на Асеновград

Автор: Валерия Василева 5621
Спортен клуб и обществена организация с отворено писмо до кмета на Асеновград
Центърът за местни инициативи и развитие и Спортен клуб "Тангра" - излизат с отворено писмо до Кмета на Асеновград и градската управа по повод първия етап изграждането на велоалеи в града. Ето и текста на писмото, публикувано във фейсбук:
 
Отворено писмо
До
Емил Караиванов Кмет на Община Асеновград
 
Копие до
Димчо Темелков Зам.-кмет на Община Асеновград
 
Копие до
Общински съвет – Асеновград
 
Копие до
Медии
 
От: Център за местни инициативи и развитие - Асеновград, Клуб за екстремни спортове „Тангра“ – Асеновград
 
Уважаеми г-н Караиванов,
 
Радостни сме от новината, че в инвестиционната програма за 2019 са заложени 5500 лв. за първия етап от изграждането на велоалеи в Асеновград. Това ясно показва желанието на градската управа да работи за подобряване на условията за вело-любителите в града – желание, което и Вие, и г-н Темелков сте изразявали устно при многократните срещи с наши представители.
Използваме възможността да предложим по-нататъшното си съдействие в осъществяването на идеята преди гласуваните 5500 лв., предвидени за преработка на съществуващ проект, да бъдат усвоени. За да се вложат тези средства по най-оптималния и прозрачен начин, предлагаме да се извади съществуващият проект за обществено обсъждане. Ние се наемаме да организираме преминаване по потенциалните маршрути от местни весолипедисти и последващо обсъждане, в което да излъчим консенсусното си виждане относно най-удачните осъществими трасета в рамките на вече обсъдените вело-лъчи. Готови сме да вземем участие и в почистването на трасето от центъра до градския басейн.
Това е възможност заедно да покажем на асеновградската общественост, че нещата се случват най-добре, когато за обществените цели се работи в условия на доверие и сътрудничество между институциите и заинтересованите граждани.
Очакваме Вашия отговор на електронните ни пощи: c[email protected] и [email protected].
 
С уважение:
Център за местни инициативи и развитие - Асеновград, Клуб за екстремни спортове „Тангра“ – Асеновград
Асеновград, 5 февруари 2019 г.
 
Припомняме, че в Асеновград все още няма велосипедна пътна мрежа, въпреки че в последните години непрекъснато се говори за този вид транспорт и за безспорните негови предимства. Гражданите многократно повдигат въпроса, включително и на публичното обсъждане на бюджета на града за 2019 година. 

Общината планира първата отсечка да бъде между читалище "Родолюбие" в центъра и плувния басейн, но кога ще стане факт и ще бъде в услуга на велосипедистите, все още не е конкретизирано.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина